Öppettider

Det är en hemsida, så vi har aldrig stängt!

Förutom de uppenbara nyttorna med de behandlingar som ges på olika spaanläggningar så ger ett spabesök i sig många positiva effekter för hälsan.

Ett SPA-besök ger oss exempelvis känslan av att vara omvårdade, en känsla som ofta sitter i även långt efter själva besöket. Forskning har visat att känslan av att vara ompysslade får oss att bättre kunna hantera stress. Genom att ta dig tiden att ta hand om din kropp och din själ förbättrar du också din självbild. Du lär känna dig själv och ser på dig själv på ett positivare sätt.

En studie av fler än 3000 japanska statsanställda visade att regelbundna SPA-besök hade ett samband med bättre fysisk och psykisk hälsa, däribland bättre sömn och färre sjukdagar. En liknande amerikansk studie visade att också att SPA-besök minskade både antalet sjukdagar och vårdbesök.

Om man ser till behandlingar så lyfts ofta massagen fram för att den stimulerar lymfkörtlar, ökar blodcirkulationen och frigör s.k. oxytociner som minskar stress och ger känslor av välbehag. Bad och behandlingar i vatten är som balsam för själen. Liksom livet är vatten yin och yang, när kroppen är nedsänkt i vatten hittar den jämvikt och balans.

Hudbehandlingar exfolierar huden, främjar cirkulation och förnyelse samt ger huden ett friskt utseende. Hudbehandlingar med lerinpackningar och bad i mineralrikt vatten har även antiinflammatoriska egenskaper och kan hjälpa vissa hudbesvär. Värmebehandling i form av bastubad ökar kroppen blodcirkulation och påskyndar kroppens reningsprocess.

Utöver behandlingar kan du även få rådgivning och delta i gruppaktiviteter som Yoga för att ytterligare förbättra din avkoppling och hälsa. Men kanske viktigast av allt är den beröring som du får. Beröring har en smärtlindrande effekt och är bland det viktigaste som finns för att vi ska känna oss avslappnade och må bra. Att allt detta sker i stressfri och avkopplande miljö gör ett effekterna blir ändå bättre.

Kanske är det dags att unna dig själv och kanske någon du håller kär ett spabesök för att ladda batterierna?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *